15 Ekim 2011 Cumartesi

güncelleme




Yüce hökümetimiz küçük bir güncelleme ile kazığı geçirdi. Alıştığımız üzere yine kimse de tık yok.

Bakıyorsun meydanları bayraklarla dolduran her akşam haberleri süsleyen “kahrolsun pekaka” cılardan da ses seda yok. İdareciler de o mal sürüsünden bu tip bi tepkinin gelmeyeceğinden emin.


 Klasik neyzen Tevfik şiirindeki durum ;


Türk milleti gariptir 
her bi lafı kaldırmaz 
ibne dersin kızar da 
sikersin aldırmaz..

Vatan bölünmesin de ne olursa olsun…

 bu durumu anlatan bi de fıkra var;

Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş. 

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış: 

* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya... 

* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi? 

* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya... 

* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı? 

* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.

Bizim de fıkradaki halktan farkımız yok sanırım. Öyle olduğumuz için de zammı yapanlar çıkıp yüzsüzce “e siz de volkswagene binin canım” diyor. Müstehak bize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder